Dziś mamy 22 października 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

21 września 2020

Jechała wężykiem. Okazało się, że ma w organizmie ponad 2,5 promila alkoholu

Ponad 2,5 promila alkoholu miała w organizmie kierująca zatrzymana przez kcyńskich #mundurowych. 44-latka wpadła po zgłoszeniu, jakie wpłynęło do dyżurnego nakielskiej komendy. Mieszkanka podkcyńskiej wsi będzie tłumaczyć się w sądzie.

Zgłoszenie o tym, że w jednej z podkcyńskich wsi kierowca nissana jedzie wężykiem i dziwnie się zachowuje, dyżurny nakielskiej komendy odebrał wczoraj (20.09.20) około 23. Na wskazaną w zgłoszeniu trasę zostali skierowani kcyńscy „patrolowcy”, którzy już po kilku minutach zauważyli auto opisane w zgłoszeniu i je skontrolowali.

Od siedzącej za kierownicą 44-latki wyraźnie czuć było alkohol. Kobietę sprawdzono alkomatem, który wykazał w jej organizmie ponad 2,5 promila. Kierująca otrzymała wezwanie na przesłuchanie i została przekazana pod opiekę rodzinie. Niebawem zostaną jej przedstawione zarzuty.

Zgodnie z kodeksem karnym mieszkance kcyńskiej gminy grożą dwa lata pozbawienia wolności, a ostateczne decyzje w jej sprawie podejmie sąd.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 7 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    wójt, w dniu 21-09-2020 19:48:01 napisał:

    Panowie , - my tyle nie łykamy ,tylko małe piwko . :)

    odpowiedz

    • 1 (1)

    qwa, w dniu 21-09-2020 20:41:33 napisał:

    Powinno wrócić konfiskowanie pojazdów jako narzędzi używanych do tych przestępstw.

    odpowiedz

    • 1 (1)

    Acb, w dniu 17-10-2020 00:44:27 napisał:

    Za oszustów i pedofili niech się wezmą

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
Oprogramowanie KC Firma i KC Market
Remonty mieszkań
Szczotki do włosów tytanowe Termix
Wulkanizacja
Baterie
od 0,90PLN
Stół z blatem szklanym + krzesła
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)