Dziś mamy 23 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

23 lipca 2020

Nowe książki wzbogacą szkolne biblioteki. Dotacje dla czterech szkół

fot. arch.

fot. arch.

Dofinansowanie w łącznej kwocie 11 460,00 zł, które Powiat Nakielski otrzymał w ramach #Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa na 2020 rok już wkrótce wpłynie na konto 4 szkół, dla których organem prowadzącym jest Powiat.

Uzyskane wsparcie finansowe ze środków budżetu państwa organu prowadzącego przeznaczone jest na rozwijanie zainteresowań uczniów przez promocję i wspieranie czytelnictwa dzieci i młodzieży, w tym zakup nowości wydawniczych.

W tym roku dotację otrzymały 4 szkoły:

  1. Technikum Żeglugi w Zespole Szkół Żeglugi Śródlądowej Nakle nad Notecią – 2 500,00 zł;
  2. I Liceum Ogólnokształcące w Szubinie – 2 480,00 zł;
  3. Technikum w Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Samostrzelu – 4 000,00 zł;
  4. Szkoła Podstawowa w Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym w Samostrzelu 2 480,00 zł. 


Środki, które udało się pozyskać na pewno wzbogacą szkolne biblioteki w niesamowicie wartościowe książki oraz pomogą uczniom poszerzyć swoją wiedze i horyzonty.

Materiał: Emilia Marach, Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)