Dziś mamy 23 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

16 września 2020

Policjanci rozpoczęli zajęcia w klasie prawno-policyjnej. Harmonogram na bieżący rok szkolny

fot. KPP Nakło nad Notecią

fot. KPP Nakło nad Notecią

W I Liceum Ogólnokształcącym w Szubinie funkcjonuje klasa prawno–policyjna. Na mocy# porozumienia podpisanego z nakielską komendą policji zajęcia dla uczniów tej klasy prowadzą także policjanci. Wczoraj mundurowi rozpoczęli zajęcia programowe dla licealistów.

Na mocy podpisanej umowy partnerskiej pomiędzy nakielską komendą policji a I Liceum Ogólnokształcącym w Szubinie, mundurowi z Nakła i jednostek podległych delegowani są do prowadzenia lekcji w klasie o profilu prawno–policyjnym. Podobnie jak w latach ubiegłych, tak i w tym roku szkolnym, policjanci prowadzić będą zajęcia dla uczniów klasy I i II.    

Wczoraj (15.09.20) odbyły się pierwsze lekcje w tym roku szkolnym prowadzone przez policjantów. Z licealistami spotkała się mł. asp. Zofia Wrzeszcz z zespołu ds. profilaktyki społecznej, nieletnich i patologii nakielskiej komendy.

Policjantka przybliżyła uczniom harmonogram planowanych zajęć na bieżący rok szkolny. Przez najbliższe miesiące uczniowie klasy mundurowej uczyć się będą historii Policji, zasad policyjnej musztry, ceremoniału, poznają pracę policjantów pełniących służbę w pionie kryminalnym oraz pionie prewencji. Dowiedzą się także jak wygląda proces rekrutacji oraz jakie wymagania musi spełnić kandydat do policji.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska - Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

 

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble kuchenne
Meble systemowe Dąb Sonoma/ Biały Połysk
Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
Meble łazienkowe
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
Szkolenia pierwsza pomoc
od 50PLN
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)