Dziś mamy 22 października 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

14 października 2020

Poszukiwany usłyszał zarzuty za włamania i trafił do zakładu karnego

Szubińscy kryminalni we wsi w powiecie żnińskim namierzyli poszukiwanego do #odbycia kary pobawienia wolności 31-latka. Zatrzymany zanim trafił do więziennej celi, usłyszał też zarzuty za włamania, które miał na sumieniu. W izolacji mieszkaniec szubińskiej gminy spędzi rok.

W sierpniu br. na terenie szubińskiej gminy policja odnotowała dwa włamania. W jednym przypadku sprawca okradł z elektronarzędzi i innych przedmiotów pomieszczenie gospodarcze przy domu w budowie, w drugim warsztat. Pokrzywdzeni wycenili straty na kilka tysięcy złotych, a kryminalni z miejscowego komisariatu szybko wytypowali włamywacza. Ustalony 31-latek jednak „zapadł się pod ziemię”.

Minął miesiąc, a szubiński sąd wystawił nakaz doprowadzenia włamywacza do zakładu karnego, gdzie miał odbyć karę pozbawienia wolności za włamania, ale nie te z sierpnia, a te, które miał na sumieniu już wcześniej.

31-latek został zarejestrowany jako poszukiwany, a nad ustaleniem jego miejsca pobytu pracowali kryminalni. Ich praca przyniosła spodziewane efekty wczoraj (13.10.20), kiedy to ustalili, że mężczyzna ukrywa się we wsi w powiecie żnińskim. Tam też został zatrzymany krótko po godzinie 12.

Jeszcze tego samego dnia zatrzymany usłyszał zarzuty za włamania z sierpnia, a po czynnościach trafił prosto do zakładu karnego, gdzie zgodnie z decyzją sądu spędzi najbliższy rok.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Szczotka elektryczna z jonizacją Fox Red Hot
175PLN 140PLN
Posnet Mobile HS EJ
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Fotokoszulka z nadrukiem
35,00PLN
Meble kuchenne - na zamówienie
Zabiegi dla panów
Meble kuchenne
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)