Dziś mamy 10 czerwca 2023, sobota, imieniny obchodzą:

19 marca 2023

Przygotowania do niedzieli palmowej. Uczniowie tworzyli kropidła pałuckie

fot. GCKiB w Kcyni

fot. GCKiB w Kcyni

Czas przed niedzielą palmową jest bardzo pracowity.

W miniony piątek 17 marca instruktor Centrum Kultury pani Maria Kordyś oraz twórczynie ludowe Panie Maria Kwiatkowska oraz Krystyna Kwiatkowska na zaproszenie nauczycieli ze Szkoły Podstawowej w Królikowie przeprowadziły w szkole warsztaty z wykonywania tradycyjnych kropideł pałuckich.

Serdecznie dziękujemy za zaproszenie.

Materiał: Ilona Kurdelska / GCKiB w Kcyni

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 2 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Wesele sporym wydatkiem. W jaki sposób i na czym można zaoszczędzić?

Koszty organizacji ślubu i wesela rosną z roku na rok. Wiele osób poszukuje sposobów, by #zaoszczędzić. Jak wynika z naszych analiz, obecnie za „talerzyk” płacimy od 250 do nawet 500 złotych. W Polsce zwykle organizowane są przyjęcia na średnio 80 do 100 osób, choć niektóre pary planują huczne wesela nawet dla 300 gości. Wesele to zwykle spory wydatek w domowym budżecie. Podpowiadamy, w jaki sposób zaoszczędzić i na czym.

(czytaj więcej)
0

Idealny składnik diety odchudzającej. Sprytne sposoby na jajka w stylu fit

Jajko to produkt powszechnie znany i lubiany, chętnie spożywany osobno, ale także jako #dodatek czy element wielu potraw. Stanowi również idealny składnik diety dla osób, które pragną zrzucić parę kilogramów lub być fit dzięki codziennym aktywnościom czy uprawianiu sportu.

(czytaj więcej)
0

"Poradnik bezpiecznego wypoczynku”. O czym należy pamiętać?

Przed rozpoczęciem ferii zachęcamy do zapoznania się z# „Poradnikiem bezpiecznego wypoczynku” Ministerstwa Edukacji i Nauki oraz sprawdzenia wiarygodności organizatora za pośrednictwem bazy danych o wypoczynku.

(czytaj więcej)
0

Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Ustanowiony w 2018 roku

Już po raz piąty, 7 czerwca obchodzimy Międzynarodowy Dzień #Bezpieczeństwa Żywności. W tym roku hasło przewodnie to „Standardy żywnościowe ratują życie”.

(czytaj więcej)