Dziś mamy 20 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

18 sierpnia 2020

Erasmus+ w szubińskim liceum. Trzy nowe projekty

fot. pixabay.com

fot. pixabay.com

I LO im. Stanisława Wyspiańskiego w Szubinie w# najbliższych latach będzie kontynuować międzynarodową współpracę w ramach programu Unii Europejskiej – Erasmus+.

W ramach europejskich projektów realizowanych w szubińskim liceum nieprzerwanie od kilku lat uczniowie poznają całą Europę, nawiązują relacje i integrują się z uczniami innych krajów oraz poszerzają swoją wiedzę na temat innych krajów i kultur. Jest to także doskonała okazja do praktycznego doskonalenia języka angielskiego.

W roku szkolnym 2020/21 szkoła uzyskała dofinansowanie na planowa trzy nowe projekty:

1) Teen Einstein, który dotyczy kryminalistyki, biotechnologii, robotyki. W programie uczestniczą następujące państwa: Polska, Bułgaria, Włochy, Chorwacja i Grecja.

2) Hand In Hand for a Better World ze współpracą Turcji, Włoch, Rumunii, Macedonii, Hiszpanii i Polski.

3) Niemcy, Włochy, Chorwacja, Francja I Polska biorą udział w projekcie Traces of our Ancestors.

Materiał: A.Marchlewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)