Dziś mamy 5 sierpnia 2021, czwartek, imieniny obchodzą:

25 lutego 2020

Dzieci odwiedziły stolarnię. Poznały pracę stolarza

fot. Sylwia Krajewska

fot. Sylwia Krajewska

W środę, 19 lutego dzieci z grupy „Biedronki” miały okazję uczestniczyć w zajęciach technicznych w stolarni Zakładu# Poprawczego w Szubinie.

Dzieci poznały pracę stolarza i przy pomocy wychowanków zakładu wykonały drewniane zajączki, które następnie pomalowały według własnego pomysłu. Dodatkową niespodzianką dla dzieci były karmniki dla ptaków, które otrzymała każda grupa z oddziałów przedszkolnych.

Dziękujemy Panu Tomaszowi Kmieciowi i wychowankom zakładu za możliwość uczestnictwa w tej ciekawej formie zajęć.

Materiał: Magda Błażyńska i Sylwia Krajewska

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 8 6

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Pracownicy mają mniejszą motywację. Zobacz, jak zwiększyć wydajność pracy

Jak wskazało badanie „Zdrowie psychiczne w# środowisku pracy”, pracownicy obecnie borykają się z takimi trudnościami jak brak energii do działania (51,75%), gorszy nastrój (50,31%), mniejsza motywacja (48,77%). Na dodatek aż 57% z nich zgłasza potrzebę udziału w integracji firmowej. To zatem dobry moment na organizację wydarzeń w duchu team building, które wzmocnią motywację zespołu. A przy okazji pomogą w budowaniu wizerunku marki i skuteczności przyszłych rekrutacji.

(czytaj więcej)
0

Fitness chce odzyskać formę. Niestety, na razie rosną zaległości

Ponad 112 mln zł zaległości mają przedsiębiorcy prowadzący# działalność sportową i rekreacyjną, to o jedną piątą nieopłaconych faktur i kredytów więcej niż przed pandemią – wynika z danych Rejestru Dłużników BIG InfoMonitor i bazy informacji kredytowych BIK. Wraz ze zniesieniem części ograniczeń, przyrost długów branży sportowej przyhamował, niestety nie dotyczy to klubów fitness i siłowni, które mają niemal 23 mln zł zaległości. Prowadzący te biznesy są pierwszą grupą przedsiębiorców, która złożyła pozew zbiorowy o odszkodowania przeciwko Skarbowi Państwa.

(czytaj więcej)
0

W naszej diecie nie może zabraknąć warzyw. Smaczne, zdrowe i tanie dania

Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia każdego dnia powinno się# spożywać minimum 400 g warzyw. Zdrowa i urozmaicona dieta jest kluczem do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu, a korzystając z sezonowych darów natury, nie trzeba przepłacać. Przepis na cukinię faszerowaną mięsem będzie świetnym pomysłem na szybki i pożywny obiad, a bakłażan lub papryka sprawdzą się jako dodatek podkreślający charakter najróżniejszych potraw.

(czytaj więcej)
0

Rozmowa z Wiktorią. „Zdecydowanie największą frajdę sprawiają mi treningi na siłowni”

Sekcja ciężarowa Tarpana Mrocza osiąga duże sukcesy na arenie krajowej#, ale i międzynarodowej. Przedstawiamy Państwu Wiktorię Wołk z Mroczy, która jest jedną z „gwiazd” tej drużyny.

(czytaj więcej)